آمادگی چین برای ایجاد اجماع هر چه بیشتر به منظور پرداختن به چالش‌های زمانه

جهان امروز در حال تجربه آشفتگی، کندی رشد، توسعه نابرابر و از دست دادن تمرکز در حکمرانی است. نیازی فوری وجود دارد که همه طرف‌ها خرد خود را برای مشاهده تغییرات، توانایی خود را برای برخورد با تغییرات و شجاعت خود را برای انجام تغییرات نشان دهند.

«سی و یکمین نشست رهبران اقتصادی اَپک» و «نوزدهمین نشست گروه ۲۰» که ماه جاری میلادی در لیما پایتخت پرو و ریو دو ژانیرو برزیل برگزار می‌شود، فرصت‌هایی مهم برای تمام طرف‌هاست تا در جهت پرداختن به چالش‌ها و ترویج توسعه پایدار با هم همکاری کنند.

«شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین بنا به دعوت رسمی کشورهای مذکور در دو نشست اَپک و گروه ۲۰ شرکت خواهد کرد. او سیاست‌ها و پیشنهادات چین در خصوص پیشبرد همکاری آسیا-اقیانوسیه و همچنین حمایت قاطع چین از چندجانبه‌گرایی، یک اقتصاد جهانی باز و توسعه پایدار، کمک خرد و راه‌حل‌های چینی برای حفظ همکاری آسیا-اقیانوسیه در مسیر صحیح و پیشبرد اصلاحات در نظام حکمرانی جهانی را تشریح می‌کند.

در جهان امروز، تغییراتی در مقیاسی که طی یک قرن بی سابقه بوده، با سرعتی بالا در حال رخ دادن است. اقتصاد جهان با خطرات و چالش‌هایی متعدد روبرو است.

آیا بهتر است جهان از چندجانبه‌گرایی حمایت کند یا در مسیر یکجانبه‌گرایی قدم بگذارد؟ آیا بهتر است به همکاری باز بپردازد یا اجازه دهد حمایت‌گرایی افزایش یابد؟ نشست‌های اَپک و گروه ۲۰ در مواجهه با این تصمیم حیاتی باید با روند زمانه مطابقت داشته باشند و جهانی چندقطبی برابر و منظم و جهانی‌سازی اقتصادی سودمند و فراگیر را بسازند.

«اتحادیه آفریقا» سپتامبر سال گذشته رسما به عضویت گروه ۲۰ در آمد، رویدادی که گامی مهم در توسعه سازوکار گروه ۲۰ محسوب می‌شود و نشان‌دهنده مسیر اصلاح نظام حکمرانی جهانی است. این تحول نمایندگی و صدای بیشتری به کشورهای در حال توسعه در حکمرانی جهانی می‌بخشد، امری که برای حفظ عدالت و انصاف و ثبات جهانی ضروری است.

توسعه «کلید طلایی» برای حل چالش‌های جهانی است. برای رسیدن به این هدف تمام طرف‌ها باید برای پیشبرد آزادسازی و تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری، ایجاد یک محیط تجاری و سرمایه‌گذاری عادلانه، منصفانه و غیرتبعیض‌آمیزه همکاری کنند و با تمام اشکال حمایت‌گرایی مخالفت ورزند و در عین حال که رویکردهای «حیاط کوچک و دیوارهای بلند» و موانع تجاری را عقب می‌رانند، پل‌های بیشتری بسازند.

اَپک و گروه ۲۰ برای ترویج همکاری توسعه جهانی باید یک رویکرد مردم‌محور اتخاذ کنند، اجرای کامل «دستور کار توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل» را به پیش ببرند، توسعه را به عنوان یک اولویت اصلی به دستور کار بین‌المللی بازگردانند و توسعه منطقه‌ای و جهانی را برابرتر، موثرتر و فراگیرتر سازند تا هیچ کشوری در مسیر مدرنیزاسیون عقب نماند.

توسعه جهانی در مواجهه با موجی جدید از انقلاب علمی و فناوری و تحول صنعتی با فرصت‌ها و چالش‌هایی جدید روبروست.

تمام کشورها در مواجهه با چالش‌های زیست‌محیطی، جامعه‌ای با سرنوشت‌های به هم گره خورده هستند و هیچ کشوری نمی‌تواند مصون بماند.

اَپک و گروه ۲۰ باید یک رویکرد مردم‌محور را در پیش گیرند و یک محیط سالم برای پیشتیبانی از توسعه اقتصادی و اجتماعی پایدار در سطح جهان، ایجاد کنند.

چین مثل همیشه مصمم به دنبال توسعه سبز است به گونه‌ای که حفاظت از محیط زیست را در اولویت قرار داده است. چین آماده غنی ساختن عرضه جهانی با فناوری‌ها و محصولات سبز کیفی است تا به مبارزه جهانی علیه تغییرات اقلیمی و گذار جهانی به سوی رشد سبز و کم‌کربن کمک بیشتری انجام دهد.

چین در مواجهه با چالش‌ها، نیازها و مسئولیت‌های مشترک با تمام طرف‌ها برای پیشبرد اصلاحاتِ نظام حکمرانی جهانی، ایجاد اجماع و تقویت پرداختن به چالش‌های زمانه، آمادگی دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا