کمک برداشت تابستانی چین به تامین غذای جهان
آمارهای وزارت کشاورزی و امور روستایی نشان میدهد که تا ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) چین حدود ۲۰.۶۸ میلیون هکتار از گندم زمستانه خود را با پیشرفت برداشت فراتر از ۹۰ درصد، برداشت کرده است.
برداشت گندم در استان «سیچوان» در جنوب غربی و استان «هوبی» در مرکز چین به عنوان دو موتور اصلی کشاورزی این کشور، پایان یافته است. استان «شاندونگ» (شرق چین)، دومین تولید کننده بزرگ گندم این کشور، تا روز یکشنبه ۹۸.۲ درصد از ۴ میلیون هکتار گندم خود را برداشت کرده است.
«یانگ ووجیه» یکی از مقامات اداره استانی کشاورزی و امور روستایی گفت: مجموع تولید غله شاندونگ برای سومین سال متوالی بالای ۵۵ میلیارد کیلوگرم و در سطحی پایدار باقی مانده است. پیش بینی میشود امسال بازده گندم و مجموع تولید آن به سطحی جدید برسد.
بر اساس اعلام وزارت کشاورزی، تابستان امسال استانهای اصلی تولید گندم زمستانه در سراسر چین سطح زیر کشت خود را ثابت نگه داشته یا اندکی افزایش دادند و با شرایط رشد کلی گندم بهتر از حد معمول، پایهای محکم برای یک برداشت تابستانی خوب فراهم آمده است.
پشت این پیشرفت، تعهد چین به تولید غلات تابستانه با ارتقاء زیرساخت روستایی، توسعه مزارع با استاندارد بالا و سرمایه گذاری در صنعت بذر غلات در کنار تحقیقات علمی و فناوری، نهفته است.
به گفته یانگ، در استان شاندونگ، بیش از ۵ میلیون هکتار زمین کشاورزی با استاندارد بالا توسعه یافته که قریب به ۸۰ درصد کل زمین زیرکشت و ۹۰ درصد سطح زیرکشت پایه دائمی را تشکیل میدهد.
«لی جنیینگ» پژوهشگر «موسسه تحقیقات غلات» زیر نظر «آکادمی علوم کشاورزی شاندونگ» گفت: راهبرد «ذخیره غلات در مزرعه و فناوری» برای تلاشهای چین به منظور تضمین ظرفیت تولید مواد غذایی اساسی است.
«لیو لوشیانگ» پژوهشگر «موسسه علوم غلات» زیر نظر «آکادمی علوم کشاوری چین» (CAAS) گفت: چین در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون هکتار زمین کشاورزی شور-قلیایی دارد. پیشرفت علمی چشمگیری با بیش از ۷۰۰ نسل جدید و ۵۲ گونهa تایید شده در حال آزمایش برای تحمل نمک-قلیا، در فناوری گندم مقاوم به نمک حاصل شده است.
وی افزود: برخی از این گونههای جدید پتانسیل امیدوارکنندهای را برای دستیابی به تولید بالاتر و پایدار نشان دادهاند که به طور قابل توجهی میتواند ظرفیت تولید غلات را ارتقاء بخشد.
تثبیتگر غذای جهان
بر اساس گزارش منتشره از سوی «سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد» (FAO) در تاریخ ۷ ژوئن (۱۸ خرداد)، «شاخص قیمت غذای فائو» در ماه مه برای سومین ماه متوالی به روند صعودی خود ادامه داده است.
این افزایش که به دلیل رشد قیمت جهانی گندم صادراتی صورت گرفته نشان دهنده نگرانیها درباره عملکرد بالقوه پایین به دلیل شرایط نامناسب محصول در برخی از مناطق عمده تولید کننده از جمله آمریکای شمالی و اروپاست.
«شاخص قیمت غلات فائو» در ماه مه نسبت به ماه قبل آن ۶.۳ درصد افزایش یافت که به طور عمده به افزایش کلی شاخص قیمت غذای بینالمللی مربوط میشود.
عرضه غذا در چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده غذا در جهان و سومین صادرکننده بزرگ مواد غذایی، برای امنیت غذایی و قیمت جهانی آن حائز اهمیت است.
آمارهای «اداره ملی غذا و ذخایر راهبردی» نشان میدهد در سال ۲۰۲۳ گندم عمدتاً بهعنوان غذای اصلی در چین بوده و رابطه عرضه و تقاضای پایدار و متعادلی را در طول سال گذشته حفظ کرده است.
تولید غلات چین طی سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۳ ردی ۱.۳ درصدی را به ثبت رساند و رکورد بالای جدید ۶۹۵.۴۱ میلیون تن را تجربه کرد؛ همچنین لازم به ذکر است که ۲۰۲۳ نهمین سال متوالی بود که این کور برداشت غلات بالای ۶۵۰ میلیون تن را به ثبت میرساند.
«یوان لیانگ» از پژوهشگران CAAS گفت: چین به عنوان کشوری که حدود یک پنجم جمعیت جهان را داراست، به تغذیه مردم خود و در عین حال کمک به کشورهای نیازمند با غذای تولید داخل متعهد است.
وی افزود: چین با خودداری از احتمال تشدید نوسانات بینالمللی قیمت مواد غذایی ناشی از خرید عظیم گندم در بازار بینالمللی، کمک زیادی به ثبات عرضه مواد غذایی در جهان کرده است.