تروریسم، چالشی که نیازمند تلاش‌های هماهنگ برای مقابله با آن است

با حمله جمعه شب به یک سالن کنسرت در حومه مسکو که به مرگ دستکم ۱۴۳ نفر و بستری شدن بیش از ۱۰۰ تن انجامید، عاملان این جنایت بار دیگر به جهان نشان دادند که تروریست‌ها از لحاظ اخلاقی چقدر می‌توانند پست باشند.

سازمان‌های تروریستی با گذاشتن نقاب فریبکارانه «ضعیف مقابل قوی» فقط به آسیب‌پذیرترین اهداف حمله می‌کنند. اغلب مثل حادثه مسکو قصدشان هدف قرار دادن تماشاچیان کنسرت موسیقی یا افرادی که در حال پرداختن به زندگی روزمره خود، رفت و آمد یا خرید هستند، است.

این مردم عادی هستند که از قساوت و بیرحمی این جانیان خونسرد رنج می‌برند.

بر اساس اعلام نهادهای روسیه، چهار فرد مسلح مظنون و هفت تن دیگر دستگیر شده و تحت تعقیب هستند و در مسکو تحت بازجویی قرار گرفته‌اند.

واکنش جهانی به این حمله حاکی از یک درک مشترک است؛ هیچ چیز قادر به توجیه چنین اعمال شنیعی نیست.

شورای امنیت «حمله تروریستی شنیع و بزدلانه» را محکوم و آن را «شنیع» توصیف کرد و در عین حال سایر اعضای جامعه بین‌المللی هم با عبارات مشابهی همدردی و خشم خود را ابراز داشتند.

با وجود پیچیدگی‌های موجود در روابط بین‌الملل و تضاد منافع بین کشورها، اعضای جامعه جهانی به‌عنوان یک کل بر این امر اتفاق نظر دارند که تروریسمی که غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد، قابل تحمل نیست. لذا با اینکه برخی کشورها با روسیه اختلاف دارند، حمله تروریستی جمعه در مسکو را محکوم کردند.

این واکنشی صحیح است زیرا تروریسم چالشی برای تمام کشورها و مردمان سراسر جهان است. آنچه جمعه شب در مسکو رخ داد می‌تواند در هر جای دیگر و در هر زمانی رخ دهد. این حمله به ما یادآوری کرد که تروریسم همچنان یکی از جدی‌ترین تهدیدات برای صلح و امنیت جهانی است و نیازمند یک واکنش یکپارچه و قاطع از سوی تمام کشورهاست.

جامعه جهانی باید همکاری نزدیکی داشته باشد تا اطمینان یابد تمام آنها که مسئول هستند فورا بر اساس قوانین بین‌المللی در پیشگاه عدالت حاضر شوند.

حمله تروریستی جمعه در مسکو فراخوانی برای همه کشورها به منظور مبارزه با افراط‌‌گرایی و تلاش خستگی‌ناپذیر برای جلوگیری از وقوع چنین فجایعی در آینده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا