رونق روزافزون ورزش اسکی در سراسر چین حتی در مناطقی که برف نمی‌بارد!

شهر «جانگ‌جیاکو» یکی از مکان‌های برگزاری المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲ است. فصل ورزش اسکی امسال در اواخر ماه نوامبر شروع شد و بسیاری از مراکز این ورزش به شدت شلوغ هستند. یکی از مراکز اسکی محلی طی هفته اول شروع به کار خود حضور بیش از ۲۰ هزار گردشگر را به ثبت رساند. طی تعطیلات آخر هفته حدود ۱۲۰۰ اتاق در یکی از هتل‌های نزدیک این مرکز اسکی رزرو شده بود.

مالک این مرکز اسکی با خوشحالی گفت: با توجه به این شروع انفجاری، تخمین زده می‌شود که تعداد گردشگران زمستان امسال از ۶۰۰ هزار نفر فراتر برود.

از سال ۲۰۱۵ که برگزاری المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲ تعیین شد، ورزش اسکی به شکل روزافزونی در چین محبوب شده است. عبارتی که این روزها غالبا به گوش می‌رسد این است که «مردم به شمال می‌روند، برف به جنوب می‌رود.»

«مردم به شمال می‌روند» یعنی مردم از مرکز و جنوب چین که برف نمی‌بارد، برای اسکی کردن دوست دارند به شمال این کشور بروند.

یکی از رستوران‌های مرکز اسکی که در ناحیه «آلتای» منطقه خودمختار اوریغور شین جیانگ واقع شده غذاهای اصیل چینی مانند دامپلینگ‌های میگو و رول‌های برنج شفته را سرو می‌کند زیرا بیشتر اسکی‌بازان اینجا گردشگران استان «گوانگ‌دونگ» هستند.

مدیر این رستوران می‌گوید: ما سرآشپزانی را با دستمزد بالا برای پختن شیرینی‌های هنگ کنگی استخدام کرده‌ایم و مواد غذایی مورد نیاز آن از گوانگ‌دونگ آورده می‌شود.

عبارت «برف به جنوب می‌رود» به معنای شمار صعودی مراکز اسکی داخل سالن در مرکز و جنوب چین یعنی جاهایی است که برف نمی‌بارد. پارک یخ و برف در شهر «چانگ‌شا» در استان «هونان» یک مساحت ۳۰ هزار متر مربعی دارد. این پارک پنجمین مرکز اسکی بزرگ داخل سالن جهان را داراست و در تمام ایام سال قابل استفاده است.

در بسیاری از مناطق چین برف نمی‌بارد بنا بر این شمار زیادی از مردم تجربه اسکی را ندارند. حتی در مناطق شمال شرقی چین که برف سنگینی می‌بارد، درس‌های اسکی مدرسه به اندازه ژاپن راه‌اندازی نشده است.

از آنجایی که تجهیزات و لباس‌های اسکی ارزان نیست، در گذشته این ورزش مختص ثروتمندان بود. با این وجود با برگزاری المپیک زمستانی پکن، ورزش اسکی در چین به محبوبیت خود ادامه داده و مراکز اسکی در همه جا ساخته شده‌اند. قدرت مصرف مردم چین نیز در حال بهبود است. بسیاری از مردم حجم زیادی از تجهیزات و لباس‌های اسکی را به صورت آنلاین می‌خرند به جای آنکه کرایه کنند.

بیشتر مراکز اسکی در چین متکی به برف مصنوعی هستند که تهیه آن دشوار است. بسیاری از علاقه‌مندان اسکی چین به مراکز اسکی ژاپنی که به خاطر «برف پودری» خود مشهور هستند، علاقه فراوانی دارند.

شمار ورزشکاران اسکی در ژاپن از المپیک زمستانی ناگانو ۱۹۹۸ افت شدیدی داشت و بسیاری از مراکز اسکی بسته شدند. از آنجا که تعداد ورزشکاران اسکی در چین همچنان رو به افزایش است، این یک موقعیت برد-برد خواهد بود اگر شمار بیشتری از مردم برای لذت بردن از ورزش اسکی در آینده به ژاپن بروند!

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا