پیام قدرتمند سیاست معافیت از ویزای چین برای جهان چیست؟

«متئو جیووانینی» تحلیلگر ویژه در امور جاری «سی جی تی ان»،‌ کارشناس امور مالی در «بانک صنعتی و تجاری چین» و عضو «گفتگوی جهانی رهبران جهان» در یادداشتی تحت عنوان «سیاست معافیت از ویزای چین یک پیام قدرتمند برای جهان است» به اقدام اخیر چین در این خصوص پرداخته و می‌نویسد: در جهانی بشدت از هم گسیخته شده که رویکردهای ژئوپلتیکی بر تصمیم‌های دولت‌ها تاثیر می‌گذارد، اجرای سیاست‌هایی با هدف ترویج روابط نزدیکتر میان ملت‌ها و ایجاد رفاه مشترک امری در خور توجه است.

وزارت امور خارجه چین ۲۴ نوامبر (۳ آذر) از شروع قریب الوقوع ورود موقت معاف از ویزا برای شهروندان فرانسه، آلمان، ایتالیا،‌ هلند،‌ اسپانیا و مالزی را به هنگام سفر به دومین اقتصاد بزرگ جهان،‌ خبر داد.

این سیاست جدید که قرار از از اول دسامبر امسال (۱۰ آذر) تا ۳۰ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۰ آذر ۲۰۲۴) اجرایی شود به اتباع ۶ کشور فوق اجازه می‌دهد بدون داشتن ویزا و حداکثر اقامت ۱۵ روزه برای مقاصد تجاری، تفریحی یا ترانزیتی وارد خاک چین شوند.

این اقدام به دنبال از سرگیری ورود معاف از ویزای ۱۵ روزه برای شهروندان سنگاپور و برونئی و پس از تصمیم اوایل ماه جاری چین برای توسعه سیاست تزانزیت معاف از ویزای آن برای ۵۴ کشور از جمله شهروندان نروژ و همچنین تصمیم تابستان امسال برای رفع تمام الزامات تست کرونای مسافران ورودی، صورت گرفت.

این اقدام بی سابقه مؤید تلاش‌های بی وقفه گشایش چین در قبال بقیه جهان است و در عین حال تعامل و همکاری بیشتر را ترغیب می‌کند. این ابتکار نه فقط سفر به چین را آسان می‌کند، پول مسافران را پس انداز می‌نماید و کاغذبازی خسته کننده را حذف می‌کند بلکه باعث ترویج ادغام اقتصادی بزرگتر میان چین و کشورهای دخیل در این طرح می‌شود، روابط تجاری را تقویت می‌کند و یک بستر مطلوب برای تعامل فرامرزی ایجاد می‌نماید.

این حقیقت که سیاست مذکور پنج اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا (از لحاظ تولید ناخالص داخلی) را هدف گرفته نشانگر اهمیتی است که چین برای یک رابطه قدرتمند و سالم با این بلوک قائل است. اتحادیه اروپا یک شریک اساسی برای چین محسوب می‌شود زیرا یک بازار بزرگ، همکاری فناوری و نوآوری، پروژه‌های زیرساخت و همکاری در خصوص چالش‌های جهانی مانند تغییرات اقلیمی را ارائه می‌کند.

این سیاست برای انرژی دادن به سرمایه گذاری خصوصی خارجی و افزایش تعداد سفرهای کاری به چین مفید خواهد بود. امکان سفر فوری و کوتاه مدت مدیران ارشد شرکت‌های خارجی نه تنها تضمین کننده این امر است که شعبات محلی در راستای راهبرد کلی آن شرکت فعالیت می‌کنند بلکه به مدیران عامل کمک می‌نماید تا قضاوت‌هایی دقیق در خصوص چگونگی تعامل بهتر با دومین اقتصاد جهان داشته باشند.

سفر آسانتر همچنین منجر به تسهیل یک تبادل فرهنگی سطح بالاتر میان چین و کشورهای اروپایی موجود در فهرست فوق خواهد شد. این تبادل و قرار گرفتن در معرض یک محیط زبانی متفاوت به درک بهتر فرهنگ‌های یکدیگر منجر می‌شود و باعث شکیبایی، احترام و قدردانی از تنوع می‌گردد.

سیاست‌های ورود بدون ویزا به طور سنتی برای جذب شمار بیشتری از گردشگران اجرا می‌شوند. تعطیلات آتی کریسمس که معمولا یک دوره پیک سفر محسوب می‌شود، دوره‌ای عالی از سال برای گردشگران خارجی به منظور سفر به چین است. افزایش مورد انتظار تعداد مسافران می‌تواند منافع مهمی برای صنعت گردشگری به همراه داشته باشد و منجر به تقویت اقتصاد داخلی چین از طریق افزایش هزینه مصرف کننده و ایجاد مشاغل جدید شود.

از چشم انداز دولتی، اجرای سیاست معافیت از ویزا زمینه را برای روابط دیپلماتیک مثبت میان کشورها فراهم می‌کند. در این خصوص، تصمیم چین می‌تواند به عنوان حسن نیت و تمایل برای روابط نزدیک‌تر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و همچنین بخشی از یک راهبرد به منظور ارتقاء قدرت نرم تلقی شود و تصویری مثبت از این کشور در جامعه جهانی را شکل دهد.

مطبوعات خارجی مکرر گفته یا نوشته‌اند که چین به دلیل «دردسرهای ویزا»، «سامانه‌های پرداخت منحصربفرد» و «سدهای زبانی» یک کشور سهل الورود نیست. سیاست معافیت از ویزای اعلامی، به علاوه پذیرش اخیر کارت‌های اعتباری خارجی برای راه حل‌های پرداخت موبایلی محلی و دسترسی گسترده و صعودی خدمات مشتری به زبان انگلیسی، پاسخ قدرتمند و شفاف چین به چنین انتقاداتی محسوب می‌شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا