سیاهنمایی بی‌فایده «ماتریکس» آمریکایی علیه چین

اخیراً، برخی از مقامات و آژانس‌های آمریکایی با مطرح کردن مکرر «تئوری تهدید سایبری چین» و «هکرهای چینی» به عنوان نمونه ای از این تهدید، قصد دارند آمریکا را به عنوان «قربانی» حملات سایبری جلوه دهند و با منحرف کردن اذهان جامعه بین المللی به سرکوب چین بپردازند. با این حال، شیوه  سیاهنمایی در مورد دیگران و سفیدنمایی درباره خود محکوم به شکست است.

بی تردید ایالات متحده “ماتریکس” شماره یک در جهان است و اعمال نادرست آن در سوء استفاده از مزایای فناوری برای نظارت و سرقت اسرار در سراسر جهان بیش از آن است که حتی بتوان همه آنها را نوشت. سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده از روش‌های مختلفی برای سرقت اسرار استفاده می‌کنند، از جمله استفاده از سیگنال‌های ایستگاه پایه تلفن همراه برای دسترسی به تلفن‌های همراه و سرقت داده‌ها، دستکاری اپلیکیشن های تلفن همراه، تعرض به سرورهای ابری، سرقت اسرار از طریق کابل‌های نوری زیردریایی، استفاده از سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌های ایالات متحده  در خارج از کشور برای سرقت اسرار از کشوری که در آن مستقر هستند و موارد دیگر.

ایالات متحده به صورت «نامحدود» همه کشورها از رقبا گرفته تا متحدان خود از جمله، آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان، چندین رئیس‌جمهور فرانسه و دیگر رهبران کشورهای همپیمان آمریکا و همچنین آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد را تحت نظارت قرار داده است. حادثه “نشت اطلاعات” ارتش آمریکا چندی پیش بار دیگر استراق سمع  بی رویه آمریکا از کشورهای دیگر، حملات سایبری و سایر فعالیت های قلدرمآبانه این کشور را آشکار کرد. بارتون گلمن روزنامه نگار آمریکایی در کتاب «آینه سیاه آمریکایی» گفته است: «هیچ مکانی برای پناه بردن و در امان ماندن وجود ندارد و دولت آمریکا هیچ مکانی را خارج از دید نظارتی خود نخواهد گذاشت».

چنین چیزی از سوی آمریکا جدید نیست که در حالی که خودش دزد واقعی است بارها فریاد دزد! دزد! در مورد دیگران سر بدهد، اما در واقع، تهمت زدن به دیگر کشورها نه تنها باعث نخواهد شد که آمریکا خود را در جایگاه «برتری اخلاقی» قرار دهد بلکه اقدامات زشت و نادرست خود این کشور را در کانون توجه قرار می دهد. همین کشور با این سوابق جرم مکرر، طرح به اصطلاح “شبکه پاک” را تحت عنوان “حفظ امنیت داده ها و حریم خصوصی” تبلیغ می کند که ماهیت اصلی آن سرکوب و مهار شرکت های چینی مانند هواوی است و هدفش این است که یک شبکه نظارتی بدون هیچ مخالفت و بدون هیچ نظارتی و یک «دروازه بی دردسر» را برای نظارت و دزدی بی‌رویه خود واشنگتن ایجاد کند.

در نهایت، هدف اساسی ایالات متحده از تلاش برای اعمال کنترل خود بر فضای سایبری، خدمت به حفظ سلطه این کشور بر جهان است. گزارشی که مشترکاً توسط مرکز ملی واکنش اضطراری ویروس های رایانه‌ای چین و شرکت ۳۶۰ منتشر شده، نشان می‌دهد که آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) مدت‌هاست مخفیانه «تحول صلح‌آمیز» و «انقلاب‌های رنگی» را در سراسر جهان اجرا می‌کند. با ارائه کردن خدمات ارتباطی، ابزارهای فرماندهی در محل برای تجمع و راهپیمایی مبتنی بر اینترنت و ارتباطات بی سیم و موارد دیگر موجب تشدید درگیری ها در نقاط مختلف می شود. ایالات متحده همچنین از هیچ تلاشی برای ترویج نظامی سازی فضای سایبری، توسعه شدید قابلیت های نبرد سایبری و ایجاد یک عرصه حمله سایبری سیستماتیک و یک بانک مهمات حمله استاندارد دریغ نکرده است.

 

سال گذشته، فرماندهی نیروهای سایبری ایالات متحده آشکارا زیرساخت های حیاتی سایر کشورها را در لیست اهداف قانونی برای حملات سایبری ایالات متحده قرار داد. رضا قلعه نویی، تحلیلگر سیاسی ایرانی، با اشاره به جنگ سایبری به عنوان یکی از ابزارهای «جنگ هیبریدی» آمریکا گفت: جنگ سایبری مانند تحریم های اقتصادی، فعالیت های تروریستی، جنگ روانی و عملیات نظامی برای مداخله در کشورهای دیگر و دستیابی به ابزاری برای تحقق اهداف سیاسی آنها استفاده می شود.

ایالات متحده مدت هاست که چین را یکی از اهداف اصلی حملات سایبری خود می داند و صنایع هوافضا، پژوهشگاه ها، صنعت نفت، شرکت های بزرگ اینترنتی و سازمان های دولتی چین را هدف قرار می دهد. گزارش منتشر شده در وب سایت مرکز ملی واکنش اضطراری اینترنتی چین نشان می دهد که در سال ۲۰۲۰، چین بیش از ۴۲ میلیون نمونه از اپلیکیشن های مخرب رایانه ای را کشف کرده که بیشتر این برنامه های مخرب خارجی شامل ۵۳.۱ درصد از مبدا ایالات متحده آمده بوده اند. در سال ۲۰۲۰، تعداد سرورهای کنترل اپلیکیشن مخرب رایانه ای خارج از کشور که میزبان ها را کنترل می کنند در چین به ۵۲ هزار سرور رسید که در این میان تعداد سرورهای کنترل همزمان در ایالات متحده رتبه اول دارند.

هر چه ایالات متحده با صدای بلندتری بخواهد در مورد دیگران سیاهنمایی کند جهانیان بهتر و واضح تر چهره واقعی «ماتریکس» خود این کشور را خواهند دید. بهتر است ایالات متحده به جای این همه وسواس در پرداختن به سلطه سایبری کمی بیشتر در مورد خود تأمل کند، حملات سایبری و تهمت‌های مخرب علیه چین را کنار بگذارد و جهان را به یک فضای مجازی صلح‌آمیز، امن، باز، تعاونی و منظم بازگرداند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا